Coaching in je werk bij alle vragen

Page header

Coaching ontstaat vanuit een vraag. Jouw eigen specifieke ontwikkelvraag, klein of groot. Onderaan dit artikel vind je voorbeelden hiervan.

Maar eerst even een andere leuke vraag: van welke werkgeneratie ben jij eigenlijk? Herken je je in onderstaande voorbeelden? Soms helpt dit onderzoek je, als je coachvraag ook relateert aan samenwerking met je leidinggevende of collega's. 

 

Ben je een Babyboomer (geboren tussen 1941 en 1955)? 
Babyboomers die nog werken hebben de behoefte om mee te doen en mee te tellen. Velen zijn nog vitaal en willen hun kennis van inhoud en proces delen, ervaringen overdragen en hun vakmanschap doorgeven aan de volgende generaties.

 

Of van de Generatie X (geboren tussen 1956 en 1970)?

Generatie X, ook wel generatie nix genoemd, is opgegroeid in een autoritair systeem.Generatie X is loyaal aan de werkgever, volhardend, organisatiesensitief, weloverwogen en plichtsgetrouw. De valkuilen van deze generatie zijn vooral het vasthouden aan oude patronen en processen, over-bescheidenheid, gereserveerdheid en behoudendheid. Zij zijn allergisch voor jongere mensen die over-kritisch zijn en pretenderen alles al te weten.

 

Of van de Pragmatische generatie (geboren tussen 1971 en 1985)? 

Deze generatie is hoger opgeleid dan vorige generaties en kreeg veel kansen. Zelfontplooiing kwam centraal te staan. Groei en resultaat behalen werden belangrijke waarden. De kracht van deze generatie zit veelal op hun snelheid, no-nonsense houding, daadkracht, praktische instelling, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De valkuilen zijn het opportunistische en korte termijn denken, de materialistische inslag, oppervlakkigheid.

 

En wat dacht je van Generatie Y (geboren tussen 1986 en 2000)? 

Deze generatie staat beter bekend als Millennials. Zij zijn opgegroeid in hoge welvaart, het informatietijdperk en een sterk individualistische maatschappij. Zij zijn relatief hoogopgeleid en gaan uit van: ‘Volg je hart en ga op zoek naar je passie; the sky is the limit!’ De kracht van deze generatie zit veelal op het gebied van creativiteit, innovativiteit en flexibiliteit. Zij zijn authentiek, kritisch, hebben een groot netwerk en willen snel vooruit. De werkattitude is er veelal op gericht dat werk leuk moet zijn, dat ze impact hebben en aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Deze generatie heeft een signaalfunctie. Zodra zij verouderde patronen en processen in organisaties ervaren, haken ze af.

 

En last but not least: Generatie Z (geboren tussen 2001 en 2015)! 

Ook wel dé Digital Natives. Opgegroeid in het digitale tijdperk! Maar ook in tijden van onzekerheid en dreiging (economische crisis, klimaatcrisis, terrorisme, Coronapandemie). Zij weten maar al te goed dat de mogelijkheden niet onbegrensd zijn en dat zij het (materieel) niet beter gaan krijgen dan hun ouders.

Zij zijn zeer omgevingsbewust, kosmopolitisch, zeer ondernemend en meer politiek geëngageerd dan vorige generaties. Diversiteit en duurzaamheid zijn voor hen de norm. Zij hebben een flexibele werkstijl. Op school hebben ze geleerd projectmatig en thematisch te werken.

 

Met dank aan: https://youngworks.nl/blog/de-generatietijdlijn-van-boomer-tot-generatie-z

 

In de afgelopen 15 jaar werkte ik met medewerkers van alle generaties bijvoorbeeld aan: 

  • Hoe profileer ik mij beter in de organisatie? 
  • Hoe word ik een effectievere projectleider? 
  • Hoe krijg ik meer energie van mijn werk? 
  • Hoe kan ik meer procesmatig werken? 
  • Hoe pas ik beter in mijn team? 
  • Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen weer terug? 
  • Hoe krijg ik meer invloed in het werkoverleg? 
  • Hoe word ik assertiever en proactiever? 
  • Wat is voor mij nou echt belangrijk in mijn werk? 
  • Ik moet van mijn teamleider werken aan een ontwikkelpunt , help je mij op weg? 
  • Hoe...............vul zelf maar in. 

En mocht je de organisatie moeten of willen verlaten dan bied ik  heroriëntatie en  jobmarketing aan. 

Soms werk ik met MindSonar, lees bijvoorbeeld dit blogje in het engels hierover hoe MindSonar helpt bij het leren omgaan met stress. 

 

En neem contact op voor een kostenloos vrijblijvend intakegesprek. Want ik kan hier wel uit gaan leggen hoe ik als coach werk, maar echt even contact is beter. Dan hoor en zie je meteen of het klikt. 

 

Ook jou help ik stappen maken, gegarandeerd! 

WAAR KAN IK JE NOG MEER MEE HELPEN?